28 - 29 september 2013
jubileumweekend 50 jaar parochie Sint-Godelieve

Op zondagavond 29 september kon een grote vrijwilligersploeg moe maar heel tevreden de opkuis van een groot evenement afsluiten: het jubileumweekend t.g.v. 50 jaar parochie was voorbij en super geslaagd.
Ongeveer een jaar tevoren was men in Sint-Godelieve gestart met een werkgroep om een jubileumjaar voor 50 jaar parochie voor te bereiden. Sedert 2013 zijn al heel wat feestactiviteiten voorbij, in het najaar zullen er nog volgen, maar het laatste weekend van september was de apotheose van alle jubileumactiviteiten.
Op zaterdag 28 september stelden 16 personen van Sint-Godelieve hun hobby tentoon: een verzameling van postzegels en ex-libris, de geschiedenis van Sint-Michiels, schilderen op doek en op zijde, borduren en kant, porseleinen poppen, keramiek en boetseerwerk, modelbouw en 3D-figuren uit drankblikjes, sierdozen, kalligrafie, bloemsierkunst, glasjuwelen en glas in lood vulden de kerk en kapel en trokken veel bezoekers.
Op zondag genoot een volle kerk van een heel mooie jubileumviering met als thema ‘zaaien in vertrouwen’. Alle verenigingen en werkgroepen waren in symboliek aanwezig, de betekenis van 50 jaar op weg als gelovige gemeenschap werd geschetst in de homilie, de versterkte parochiekoren van Sint-Godelieve en Sint-Michiels zongen met stemmige overtuiging.
Er was veel volk op de receptie nadien en een 150-tal personen hadden zich ingeschreven voor het lekkere feestmaal.
In de namiddag zorgde o.m. de chiro voor animatie. De aanwezigen konden meedoen met een muziekquiz, amuseerden zich bij de volksspelen, het springkasteel, konden iets drinken of eten of de hobbytentoonstelling bezoeken.
Na 17 uur was de prijsuitreiking voor de winnaars van de fotozoektocht. In de voorbije maanden hebben heel wat mensen de parochie doorkruist op zoek naar de huizen die bij de fotootjes pasten.
Met heel veel DANKDANKDANK aan alle vrijwilligers die zich met zoveel enthousiasme hebben ingezet om van dit weekend een schitterend feest te maken. En met een heel speciaal woordje van DANK voor Christine en Ward die de motor waren van de jubileumploeg.

verslag: Marleen

Animatie