Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Themacafés

Het eerste themacafé van de Vriendenkring Onze Ark heeft plaats op woensdag 10 oktober 2018 om 20.00 uur in Onze Ark. Het Riviercontract voor de Kerkebeek zal er toegelicht worden door de Vlaamse Milieumaatschappij.

Een jaar lang is er door burgers, verenigingen en de overheid nagedacht over hoe we het overstromingsrisico in Sint-Michiels en Zedelgem kunnen verminderen. Maar wat hebben al die samenkomsten en online debatten opgeleverd? Op 17 april 2018 werd het riviercontract voor de vallei van de Kerkebeek ondertekend. Het riviercontract bevat meer dan 50 maatregelen die de vallei van de Kerkebeek in de toekomst nog beter moeten wapenen tegen wateroverlast.

In het najaar is er nog een themacafé gepland over het gebruik van een AED-toestel en EHBO in het algemeen.

In het voorjaar van 2019 is een toelichting over het nieuwe erfrecht voorzien.

Vriendendag

Op zondag 6 mei 2018 organiseert de “Vriendenkring Onze Ark” opnieuw een gezellige vriendendag. 

Voor de fietstocht maken we gebruik van het prachtige fietsroutenetwerk van het Brugse Ommeland. Samen met het gezin of met vrienden kun je een aantal kilometers afhaspelen, onderweg wat pauzeren, genieten van de omgeving, …

Je kunt kiezen tussen twee fietsroutes van ongeveer 20 en 40 km. Iedereen kan zich op 6 mei inschrijven (1 euro per persoon) in “Onze Ark” (Sint-Michielslaan 35 te Sint-Michiels) en vertrekken naar keuze tussen 13.00 en 14.30 u. 

Na de fietstocht wordt iedereen terug verwacht in “Onze Ark”. Indien gewenst, kun je daar een dubbele croque-monsieur met groenten (7,50 euro) of een croque-monsieur uit het vuistje (3 euro) verkrijgen. 

Ook niet-fietsers worden niet vergeten op onze vriendendag. Zij kunnen terecht in “Onze Ark” voor een gezellige babbel bij een drankje. Daar zijn voldoende mogelijkheden voor gezelschapsspelen zoals petanque, kaarten, rummikub, …

Natuurlijk kunnen ook de niet-fietsers genieten van een gezellig samenzijn met een croque-monsieur!

Voor de croque-monsieurs kun je inschrijven tot 1 mei 2018 bij Annemie Crutelle, Kraaienhof 62 te Sint-Michiels (tel. 050 38 19 73).

Barbara Dex

Zondag 11 maart 2018 om 15.00 uur trad Barbara Dex op in de Sint-Godelievekerk. 
Met de opbrengst van het vijftiende concert, dat de Vriendenkring Onze Ark organiseerde, zal het ontmoetingshuis Onze Ark uitgerust worden met een AED-toestel (automatische externe defibrillator), dat de mogelijkheid biedt om consequent in te grijpen bij een eventueel hartfalen.